Değerlerimle Varım Projemiz

PROJE FORMU

İlçesi: Susurluk

Okulu: Susurluk İmam Hatip Ortaokulu

Proje Yürütücüsü Adı Soyadı:

Şirin ASLAN-Bilişim Teknolojileri Öğretmeni

Merve ERGİN-Türkçe Öğretmeni

Projenin Adı/Başlığı:

DEĞERLERİMLE VARIM (YEREL PROJE)

Okullarımız sadece akademik eğitimin verildiği yerler değil, aynı zamanda öğrencilerin ahlaki gelişimine katkı sağlayan değerlerimizi gelecek nesillere aktaran kurumlardır. Çocukların evrensel değerleri benimsemesi ve yaşama biçimi haline getirmesi değerler eğitimi ile mümkündür. Projemizde her ay farklı bir değer üzerine etkinlikler yapacağız. Öğrencilerimizle yaptığımız bu çalışmalarla milli ve manevi değerlerimiz üzerinde farkındalık oluşturmaya çalışacağız.

Projemizin amacı aile hayatından başlayarak kazandırmaya çalıştığımız ancak günlük koşturmacalar içerisinde yitirdiğimiz, bizi biz yapan tüm değerlerimizi; özel etkinlik ve çalışmalarla, gönüllü öğretmenlerimiz tarafından okulumuz öğrencilerimize kazandırmaktır.

1)Değerlerimiz ile ilgili yapacağımız etkinliklerle, öğrencilerde farkındalık artırmak.

2) Milli ve manevi değerlerine sahip çıkacak öğrenciler yetiştirmek.

3) Öğrencilerimize değerlerimizi kavratmak.

4) Proje kapsamında yapılacak grup çalışmalarıyla, öğrencilerimize işbirliği yapabilme becerisi kazandırmak.

5) Çeşitli yarışmalarla öğrencilerimizin eğlenerek öğrenmelerini sağlamak.

Projemiz Ekim ayında başlamış olup Mayıs ayında bitecektir. Projemiz 6 ay sürecek olan okulumuz öğrencilerine yönelik olarak uygulanacak yerel bir projedir. Proje planımızın ayrıntıları Projenin Uygulanması Kısmında ayrıntılı olarak verilmiştir.

Projede Uygulanan Yöntemler:

Yaparak Yaşayarak Öğrenme, Gösterip Yaptırma, Sunuş Yoluyla Öğrenme, Buluş Yoluyla Öğrenme

Projenin Uygulanması

EKİM AYI: SELAMLAŞMA

Selamlaşma Konulu Slogan Yarışması Yapılır.

KASIM- ARALIK AYI: TEMİZLİK

Sınıflar arası temizlik yarışması yapılır.

OCAK-ŞUBAT AYI: HOŞGÖRÜ ve EMPATİ

İlgili tema çerçevesinde hikaye seslendirmesi yapılarak, okuldaki diğer öğrencilerle paylaşımının sağlanması.

İkinci dönem belirlenen temalar çerçevesinde yapılacak olan etkinlikler bir toplantı ile belirlenecektir.

MART AYI: VATANSEVERLİK

NİSAN AYI: DÜRÜSTLÜK

MAYIS AYI: YARDIMSEVERLİK

Projenin İzleme ve Değerlendirmesi:

Projemizin Değerlendirilmesi Mayıs ayında yapılacaktır. Değerlendirme sürecinde anket formları kullanacaktır.

Sonuçlar:

Proje sonunda öğrencilerimizde değerlerimiz noktasıda farkındalık oluşturacak ve bu değerleri yaşam biçimi haline getireceğiz.
Öğrencilerin ahlaki ve kişilik özelliklerinin geliştirilmesi için değerlerimizi yaşatmak ve
devamını sağlamak.
Değerlerimizi çocuklarımıza doğru bir şekilde kavratmak projemizden beklediğimiz sonuçlardır

Projemizin herhangi bir maaliyeti yoktur.