Benim Hikayem (Bigep Projemiz)

Benim Hikayem (Bigep Projemiz)

05.01.2021 249

SUSURLUK İMAM HATİP ORTAOKULU

PROJE TASLAĞI

Projenin Adı/Başlığı: BENİM HİKAYEM

Proje Yürütücüsü: Aslı KARAARSLAN

 

Giriş:

"Benim Hikayem" Projesinde öğrencilerimizin gitmek istedikleri ortaöğretim kurumları ya da ileride seçmek istedikleri meslekler hakkında öğrencilerimizi bilgilendirmek amaçlanmıştır. Öğrencilerimizin geleceğe dair hedef ve beklentilerinin olmaması nedeniyle projeye ihtiyaç duyulmuştur.  Proje sayesinde ilk aşamada öğrencilerimiz akranlarının sınavlara nasıl hazırlandıklarını öğrenecekler sonrasında gitmek istedikleri liseler hakkında bilgi edinip son olarak meslek gruplarını da tanıyacaklardır. Proje, öğrencilerde hedef bilincinin oluşmasını sağlayacak ve karar verme becerilerini geliştirecektir.

Projenin Amaçları:

-          Öğrencilerin meslekleri her yönüyle tanımalarını  sağlamak.

-          Öğrencilerin kendilerine uygun ortaöğretim kurumlarını tercih edebilmelerini sağlamak.

Projenin Hedefleri

-          Öğrencilerin farklı meslek alanlarını tanıyarak mesleklerle ilgili farkındalık sahibi olmalarını sağlamak.

-          Öğrencilerin doğru hedefler belirleyerek kişilik özellikleri, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda bilinçli tercihler yapmalarını sağlamak.

-           

Projenin; aynı zamanda uzun vadede elde edilmesi planlanan sonuçlarını kapsayan, hedefleri anlatılırken aşağıda belirtilen ölçütleri sağlaması tavsiye edilir.

·         Uzun vadede sayısal ve zamansal olarak belirtilen ifadeler kullanılmalıdır.

·         Kesin ve ölçülebilir verilere yer verilmelidir.

 

Proje Planı: Rehber Öğretmen koordinatörlüğünde;

Projeye Katılacak Kişilerin belirlenmesi

Proje Aralık ayında başlayacak olup haziran ayına kadar devam edecektir.

Mezun öğrenciler, öğrencilerin gitmek istedikleri okulların müdürleri, rehber öğretmenleri ve öğrencileri, çeşitli dallardan meslek elemanları

Proje Faaliyetlerimiz:

Benim Hikayem adlı projemizi gerçekleştirmek için ilk olarak mezun öğrencilerimizi davet ettik. Mezun Öğrencilerimiz geçen yıl uzaktan eğitim sürecini nasıl değerlendirdiklerini, sınav kaygısıyla nasıl baş edebildiklerini ve motivasyonlarını nasıl yüksek tutabildiklerini anlattılar.  Akran danışmanlığı sayesinde 8. sınıf öğrencilerimiz kendileri gibi benzer duyguları yaşayan öğrencilerle buluşmuş ve sohbet etmiş oldu. Projemizin ikinci aşamasında Bandırma Ali Öztaylan İmam Hatip Lisesi Müdürünü ve rehber öğretmenini davet ettik. Konuklarımız okulllarını tanıtarak öğrencilerimize tercih dönemi ve süreci ile ilgili bilgi verdiler.

22-01-202122-01-202122-01-202122-01-202122-01-202122-01-202122-01-2021

 05-01-2021