Benim Pencerem (Bigep Projemiz)

06.01.2021 280

SUSURLUK İMAM HATİP ORTAOKULU

BENİM PENCEREM PROJESİ

Projenin Adı/Başlığı: BENİM PENCEREM

Proje Yürütücüsü: Aslı KARAARSLAN

Giriş:

Benim Projem Projesi; öğrencilerimizin içinde bulunduğumuz süreçte sosyal kısıtlanmışlığın etkisi ile zayıflayan iletişim becerilerinin yeniden güçlendirilmesini sağlamak amacıyla kendilerini ifade edebilecekleri paylaşımlar oluşturmak üzere hazırlanan bir projedir.

Projenin Amaçları:

Öğrencilerimizin içinde bulunduğumuz süreçte sosyal kısıtlanmışlığın etkisi ile zayıflayan iletişim becerilerinin yeniden güçlendirilmesini sağlamak.

Projenin Hedefleri

-21.yy becerilerini (iletişim, kendini ifade edebilme, girişimcilik ,bilinçli internet kullanımı...)öğrencilere kazandırmak.

-Öğrencilerin öz saygı gelişimini desteklemek.

-Öğrencilerin kendi duygu, düşünce ve davranışlarına  yönelik farkındalığını arttırmak.

-Öğrencilerin sosyal becerilerini yapılacak çalışmalar doğrultusunda geliştirmek.

-Aile içi iletişim becerilerini geliştirmek

-Öğrencilerin girdikleri gruplarda aldıkları roller doğrultusunda sorumluluk bilincini geliştirmeyi  sağlamak.

-İletişimin  kalitesini etkileyen engeller ve bu engellerin giderilmesini sağlamak.

Proje Planı

-İletişim üzerine söyleşilerin yapılması

-Öğrenciler arası yarışmaların yapılması (şiir,hikaye,kompozisyon,münazara...)

-Pandemi sürecinde duygu ve düşüncelerini yansıtan çalışmalara yer verilecek.

-Akranları  ile  duygu paylaşımlarının yapılmasına yönelik etkinlikler planlanacaktır.

-Günlük Tutmaları konusunda öğrencilerle etkinlikler planlanacaktır.

-Öğrencilerin birbirleri ile mektuplaşmasını sağlayarak kendilerini ifade etmelerini sağlamak amaçlandı.

-Aile içi iletişimi arttırmak için etkinliklerin düzenlenmesi

Ocak ayında proje çalışmalarına başlanacaktır.Mayıs ayında proje etkinlikleri ortak ürünün ortaya çıkarılması ile sonlandırılacaktır.Her ay yapılacak çalışmalara proje ortaklarının fikirleri alınarak karar verilecektir.

07-01-2021