Digital Natives Are Coding Projemiz Başlıyor

Projenin kuruculuğunu Konakpınar Köyü Şehit Jandarma Başçavuş Erbu Serpan Ortaokulu ile birlikte üstlendiğimiz, okulumuzdan Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Şirin ASLAN ve İngilizce Öğretmenimiz Merve AYANOĞLU'nun katılımıyla projemiz başlıyor. Projemiz Türkiye, İspanya, Portekiz, Litvanya, Romanya, Polonya ve Fransa ülkelerinden öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla yürütülecektir.

Projemizin Amacı: "Dijital yerliler, doğar doğmaz teknolojiyle tanışan, 21. yüzyıl çevrimiçi ortamları ve yeni teknolojiler hayatlarının merkezinde yer alan insanlardır. Projemizin amacı dijital yerliler olan öğrencilerimizi kodlama ile tanıştırmak, öğrencilerimize algoritmaların hayatımızın her alanında olduğunu göstermek ve öğrencilerimizi bilinçlendirmektir. Öğrencilerin kodlama, BT okuryazarlığı, üretkenlik, problem çözme ve eleştirel düşünme gibi 21. yüzyıl becerilerini kazanmalarına yardımcı olmak, çeşitli web 2.0 araçlarını kullanmayı öğrenmek ve kendi oyunlarını yazabileceklerini fark etmelerini sağlayarak üretmelerini sağlamaktır."

15.02.2022 231

15-02-2022