Digital Natives Are Coding

Digital Natives Are Coding

06.06.2022 152

Proje Amacı:

Dijital yerliler, doğar doğmaz teknolojiyle tanışan, 21. yüzyıl çevrimiçi ortamları ve yeni teknolojiler hayatlarının merkezinde yer alan insanlardır. Projemizin amacı dijital yerli öğrencilerimizi kodlama ile tanıştırmak, öğrencilerimize algoritmaların hayatımızın her alanında olduğunu göstermek ve öğrencilerimizi bilinçlendirmektir. Öğrencilerin kodlama, BT okuryazarlığı, üretkenlik, problem çözme ve eleştirel düşünme gibi 21. yüzyıl becerilerini kazanmalarına, çeşitli web 2.0 araçlarını kullanmayı öğrenmelerine ve kendi oyunlarını yazabileceklerini fark eden ürünler oluşturmalarına yardımcı olmak.

Proje Özeti:

Projemiz 14 öğretmen, 55 öğrenciden oluşan uluslararası bir projedir. Projemizde, dijital yerliler olan öğrencilerimizin; bt kullanma becerilerinin geliştirilmesi, web2 araçlarını kullanması, kodlama bilgisine sahip olması, bilinçli internet kullanımı konusunda öğrencilerimizi bilinçlendirmek hedeflenerek, öğrenci merkezli çalışmalar yer almıştır. Projemiz ile öğrencilerimiz 21.yüzyıl becerilerinden olan bt ve bilgi okuryazarlığı, problem çözme, üretkenlik ve sorumluluk, sosyal ve kültürlerarası beceriler  gibi beceriler kazanmışlardır. Projemiz kodlamanın temeli olan kodlama nedir? Literatür taraması ile başlamış olup sırasıyla algoritma, akış diyagramı oyunları hazırlama ve sonunda scratch aracı ile kodlama ile kodlama yaparak devam etmiştir. Öğrencilerimiz kodlamanın ne olduğunu ve nasıl kodlama yapılacağını yaparak yaşayarak öğrenmişlerdir.

Proje Faaliyetleri: Ocak ayı: ŞUBAT AKTİVİTELERİ (2 Hafta) Tanışalım ve e-Güvenlik Kurallarını Paylaşalım Proje Logoları Proje Posterleri Tüm Logoların Yapbozu Tüm Posterleri ile Proje Haritası Şubat Raporu MART AKTİVİTELERİ (4 Hafta) Literatür Arama Origami ile Algoritma Günlük Hayat Algoritmasını Paylaşalım Karma Ekip Görev Paylaşımı Algoritma ve Akış Şeması Etkinliği (Karma Ekip) Mart Raporu NİSAN AKTİVİTELERİ (4 Hafta) Hayalimdeki Okul (2022 eTwinning Tema Etkinliği) Ortak Scratch Oyun Planı Hadi Paylaşalım Yazılım Terimleri  (Karma Takım) Ziyaretçi Defterimiz Nisan Raporu ORTAK ÜRÜN Scratch Oyunumuz Yazılım Terimleri Sözlüğü   Proje Beklenen Sonuçlar:
Öğrencilerimizin kodlama konusunda bilinçlendirilmesi, 21. yy becerilerinin kazandırılması, farklı kodlama programları öğretilerek kodlama ile ilgili temel becerilerin kazandırılması ve kodlamaya ilişkin ön yargılarını kırarak öğrencilerimizin kodlamaya teşvik edilmesi amaçlanmaktadır.