Eğitim Koçluğu (Bigep Projemiz)

06.01.2021 277

SUSURLUK İMAM HATİP ORTAOKULU

EĞİTİM KOÇLUĞU PROJESİ

Projenin Adı/Başlığı: EĞİTİM KOÇLUĞU

Proje Yürütücüleri:

Koordinatör: Aslı KARAARSLAN

Ayşen YAYLA

Selin SAYIN

Mehmet YÖRÜK

Şenol OSMANOĞLU

Merve AYANOĞLU

Süleyman KARARSLAN

Eğitim Koçluğu Sistemi, eğitim ortamında bir koç ve öğrenci arasında kurulan, öğrencinin gelişimini destekleme amaçlı bir güç birliğidir. Koçluk öğrencinin; kendini tanımasını, kendisinde geliştirebileceği alanlarla ilgili hedefler belirlemesini, öğrenme becerilerini kazanmasını, amaçlamaktadır. Pandemi döneminin de etkisiyle sınava hazırlanan öğrencilerimiz okul ortamından uzaklaşmış ve motivasyonları azalmıştır.  Bu durumu göz önüne alarak öğrencilerin okula ve sürece aidiyetlerini arttırmak amacıyla bu projeye ihtiyaç duyulmuştur.  Proje öğrencilerin ders başarısının yükselmesini sağlayacak, motivasyonlarını arttıracak,  okul-aile-öğrenci iş birliği sayesinde öğrencilerin hedef belirlemesine yardımcı olacaktır.

Eğitim  Koçluğu Projesiyle öğrencilerimizin;

-          Kendilerini tanıması, ilgi ve yeteneklerini fark etmesi

-          Toplumdaki rolünü fark etme ve benimsemesi

-          Hayata uyum sağlayacak beceriler kazandırılması, kendi kendine motivasyon becerisi kazanması

-          Akademik başarılarının  arttırılması

-          Bir üst öğrenime hazır hale getirilmesi

-          Yeniliklere açık, çevreye duyarlı bireyler yetiştirme projemizin temel amaçlarıdır.

-          Öğrencilerimizin bireysel başarı ve motivasyonlarını arttırmak

-          Öğretmen, öğrenci ve veli başarı üçgenini harekete geçirmek,

-          Sınav ile ilgili kaygılarını ortadan kaldırmak,

-          Okul ve sınav başarısını yükseltmek,

-          Okuma oranın artırmak,

-          Özgüven kazanımı sağlamak,

-          Gelecekteki hedeflerini belirlemelerinde yardımcı olmak,

-          Öğrenmeyi kalıcı ve kullanılabilir hale getirmeyi sağlamak,

-          Zamanı etkin kullanması ve olumsuzluklarla baş edebilmesini sağlamak,

-          Olumlu düşünce alışkanlığının kazandırmak

Projemiz Kasım-Haziran ayları arasında devam edecektir.

-          Rehber öğretmen koordinatörlüğünde Öğrenci koçları belirlenecek ve öğrencilerin dağılımı yapılacaktır.

-          Koçluk işleyişi konusunda rehber öğretmen tarafından öğretmenlere bilgi verilecek.

-          Sürece sadece 8. Sınıf öğrencileri katılacak.

-        Koç Öğretmenler öğrencilerle görüşme yaparak; ders çalışma programları, hedefler listesi, soru çözme çizelgesi gibi formlar  aracılığıyla planlama yapacaktır.  Öğrenci koçluk dosyası oluşturulacak.

-          Pandemi süreci nedeniyle öğrenci ve veli görüşmeleri zoom üzerinden ya da telefon aracılığıyla yapılacak.

-          Öğrencilerin ders aktiviteleri, ödevleri, sorumlulukları ve ahlaki gelişimleri öğretmen tarafından her hafta takip edilecek.

-           Bireysel sorunu olan öğrencilerle birebir toplantılar yapılacak gerekli durumlarda rehberlik servisi ile iş birliği yapılacak.

-       Rehber öğretmen öğrencilerle toplantı yaparak verimli ders çalışma, test çözme teknikleri, motivasyon ve hedef belirleme gibi konularda bilgilendirme yapacak.

06-01-2021