Engelsiz FM (Bigep Projemiz)

04.01.2021 310

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü

PROJE FORMU

Projenin Adı/Başlığı:

ENGELSİZ FM

Proje Yürütücüsü :

Merve AYANOĞLU

Giriş:

Projemiz bir küresel bilinç oluşturma ve sosyal sorumluluk projesidir. Projemiz birkaç temel amaca hizmet etmektedir. İlk olarak öğrencilerimize kitap okumayı sevdirmek ve düzenli kitap okuma alışkanlığı kazandırmaktır. Diğer yandan sesli okumalarını iyileştirici etkinlikler yaparken bunu güzel bir sosyal farkındalık çalışması içerisinde yapmaları sağlayıp onları topluma faydalı etkinlikler yapmaya, sosyal sorumluluk almaya teşvik etmektir.

Projenin Amaçları:

Projenin Hedefleri:

Uygulayacağımız proje öğrencileri farklı türlerde yazılmış kitaplarla tanıştıracak, onlara kitap okumayı daha çok sevdirecektir. Tanıştıkları kitaplardan yola çıkarak öğrenciler hoşlandıkları metin türüne bağlı bireysel bir okuma listesi oluşturabileceklerdir. Öğrencilerin bir radyo yayını aracılığıyla yaptıkları okumalar görme engelli bireylere hizmet ettiği için öğrencilerde empatiyi ve farkındalığı artıracak, topluma faydalı bir iş yapmış olma hissi uyandıracaktır. Projelerine ait bir radyo yayın frekansının olması öğrencilere projelerinin ve kendilerinin özel olduğunu düşündürecektir. Ayrıca geniş bir kitleye yönelik çalışmalar yapmak, onları topluluk önünde veya kalabalık gruplara karşı yapacakları çalışmalarda ve sunumlarda daha özgüvenli ve cesaretli olmaya itecektir. Projemizin sonunda öğrencilerimizin sesli okuma becerileri gelişecektir. Türk edebiyatında ve dünya edebiyatında yer alan güçlü kalemlerle tanışacaklar ve eserlerini inceleme fırsatı elde etmiş olacaklardır. Okuma-anlama-yorumlama becerileri geliştikçe Türk dilinin zenginliğini ve söyleyişteki güzelliğini fark edeceklerdir. Ayrıca bir radyo yayın programının kurulumu, kullanımı gibi bilgileri öğrenecek ve bu konuda yetkinlik kazanacaklardır. Projede yapılacak alt etkinlikler ile kitapla bütünleşme şansı bulacaklardır.

Proje Planı:

Masal dramasının oluşturulması
MART:
"Öykü" etkinliği,
Öykü veya öykü karakterlerinin resmedilmesi
NİSAN:
"Fıkra" etkinliği,