eTwinning Projemiz Stem Yolunda-2 Yenilebilir Araba Etkinliğimiz

STEM, Science, Technology, Engineering ve Math'in (Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) kısaltılması olan bir kelimedir. Bu sistem sayesinde, öğrencilere dersleri ezber sisteminden çıkartıp, bilgilerin gerçek yaşamda uygulanabilirliği ve problem çözme tekniklerini/metodlarının geliştirilmesi, merak, araştırma ve yaratıcılık özelliklerinin öne çıkartılmasını hedef alınmaktadır.

Biz de etwinning projemiz kapsamında yenilebilir arabalar tasarladık. Öğrencilerimiz kolay bulabilecekleri malzemelerle arabalar tasarladılar. Arabaların hangi koşulda daha iyi hareket edebileceklerini ve ne tür düzenlemeler yaparlarsa daha hızlı gidebilecekleri konusunda denemeler yaparak, arabalarını tasarladılar. Dersimizin kazanımı doğrultusunda yapacakları tasarımın algoritmasını  hazırlayarak, bu algoritmaya uygun olarak arabalarını tasarladılar.

Daha sonra yiyeceklerimin israf olmaması açısından kalan malzemeleri  sokak hayvanlarıyla paylaştık.

10.01.2020 284

10-01-202010-01-202010-01-202010-01-202010-01-2020