Okulumuzu Tanıyalım

Okulumuzu Tanıyalım

23.05.2023 154

OKUL TANITIM VİDEOMUZ

OKUL TANITIM AFİŞİMİZ

23-05-202323-05-2023

NEDEN SUSURLUK İMAM HATİP ORTAOKULU?

1)Susurluk İmam Hatip Ortaokulu devlet okulu mudur?

 2012/2013 Eğitim-Öğretim yılında açılmış olan bir imam hatip ortaokuludur. Devlet okuludur. Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’ne bağlıdır. Eğitim süresi 4 yıldır.

2)Susurluk İmam Hatip Ortaokulu’nun hedefi nedir?

Hedefimiz, hizmet alanının en ideal ortaokulu, ortaokullar arasında Balıkesir’in en ideal imam hatip ortaokulu olmaktır. Okulumuzda geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza, yaşayacakları çağın bilgi ve becerileri verilmektedir. Okulumuz öğrencilere doğru inanç, doğru bilgi, doğru düşünce ve doğru davranış kazandırmayı hedefler.

3)Susurluk İmam Hatip Ortaokulu Nerededir?

Karşıyaka Mahallesi 19.sokak no:17 Şerafettin Tunalı İlkokulu’nun yanındadır. 

4) Susurluk İmam Hatip Ortaokulunun Kadrosu Ne Durumdadır?

Okulumuzda 1 Müdür, 1 Müdür Yardımcısı, 1 Rehber Öğretmen ve 29 Öğretmen görev yapmaktadır. Öğrenci sayımızın artmasına binaen öğretmen sayımızda artış olacaktır. 

5) Susurluk İmam Hatip Ortaokulu’nun kaç öğrencisi vardır?

Okulumuzda 269 öğrenci öğrenim görmektedirler. 

6) Susurluk İmam Hatip Ortaokulu, İmam Hatip Lisesi’nin orta kısmı mıdır?

Hayır, okulumuz tamamen bağımsız bir okuldur. Okulumuzu bitiren öğrenci LGS Sınavından almış olduğu puana göre nitelikli bir lise veya yerel yerleştirme ile ilçedeki istediği bir liseye gidebilir.

7) Susurluk İmam Hatip Ortaokulu’nda hangi dersler okutulmaktadır?

Türkçe 6 saat, Matematik 5 saat, Fen Bilimleri 4 saat, Sosyal Bilgiler 3 saat, İngilizce 3 saat, Görsel Sanatlar 1 saat, Müzik 1 saat, Beden Eğitimi ve Spor 1 saat, Bilişim Teknolojileri ve Yazılım 2 saat, Din Kült. Ve Ahlak Bil 1 saat, Kur’an-ı Kerim 2 saat, Hz. Muhammed’in (sav) Hayatı 2 saat, Temel Dini Bilgiler 1 saat, Arapça 2 saat ve seçmeli ders 2 saat olmak üzere diğer ortaokullarda okutulan tüm dersler okulumuzda da okutulmak-tadır.

Okulumuzda toplam 36 saat ders işlenmektedir. Diğer ortaokullarda işlenen ders saati 35´tir. Yani bizim okulumuzda toplam işlenen ders saati, diğer ortaokullardan sadece 1 saat fazladır.

Derslerin dağılımına bakıldığında; 21 saat akademik dersler, 7 saat seçmeli ve gelişim dersleri ve 8 saat de Din Bilgisi ile ilgili ders öğrencilerce işleneceği görülecektir.

8) Dinle ilgili dersler diğer ortaokullarda seçmeli ders olarak okutulduğu için, imam hatip ortaokuluna gerek var mıdır?

Evet. Çünkü diğer ortaokullarda dinle ilgili dersler seçmeli olmakta ve sadece size değil, diğer öğrencilerin de tercihine bağlı olmaktadır. Ayrıca İngilizce’ nin dışında ikinci bir yabancı dil olarak Arapça okutulamamaktadır. Diğer ortaokullarda din ile ilgili dersler seçmeli olduğundan dolayı, puanla değerlendirilmemektedir. Bu da öğrencilerin o dersi önemseme oranını olumsuz olarak etkilemekte-dir. İmam Hatip ortaokullarında  bu dersler diğer tüm derslerin yanında müfredat gereği okutulmaktadır. Ayrıca imam hatip yaşam alanı içerisinde, ebeveynlerin çocuklarının  iyi yetiştirmelerine yardımcı olmaktadır. Bununla birlikte, kız-erkek tüm öğrencilerin hafızlık eğitimine gidebilme fırsatına sahip oldukları tek okul, imam hatip ortaokullarıdır. 

 9) Susurluk İmam Hatip Ortaokulu’nda hangi yabancı dil dersleri okutulmaktadır?

Öğrencilerimiz, İngilizce ve Arapça olmak üzere 2 yabancı dil dersi öğrenme şansına sahiptirler. 

10) Susurluk İmam Hatip Ortaokulu’nda okurken DPY-B (Bursluluk) ve LGS sınavlarına girilebilir mi?

 Evet. Öğrencilerimiz her yıl Bursluluk sınavına ve 8.sınıfta LGS sınavına girebileceklerdir.

11)Susurluk İmam Hatip Ortaoku-lu’ndan mezun olan öğrenciler hangi liselere gidebileceklerdir?

 Mezun olan öğrencilerimiz, diledikleri ve tercih ettikleri liselere gidebileceklerdir. 

12) Susurluk İmam Hatip Ortaoku- lu’nda okuyan öğrenciler nasıl giyinmektedirler?

Okul Aile Birliği’nce belirlenen öğrenci kıyafetleri giyilmektedir.

13) Susurluk İmam Hatip Ortaokulu’na kayıt yaptırarak hafızlık eğitimi alınabilir mi?

Evet. İlçe Müftülüğü ve Milli Eğitimin ortak yürüttüğü projeyle dileyen öğrencilerimiz normal müfredatla birlikte hafızlık eğitimini 7.sınıfın sonuna kadar almakta, 8. Sınıfta ise milli eğitimin müfredatında olan dersleri alarak okuldan mezun olmaktadır.

14) Susurluk İmam Hatip Ortaokulu’nda yürütülen bir proje var mıdır?

 Evet.  e-Twinning, Teknofest, Tübitak, Kalite Takip Sistemi ve Valiliğimiz himayesinde yürütülen Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projeleri okulumuzda yürütülmektedir.

15) Susurluk İmam Hatip Ortaokulu’nda başarılı öğrenciler okumakta mıdır?

Evet. Yapılan denemelere göre, öğrencilerimizin başarı durumu 400 puan ve üzerinde olup, her geçen gün başarı seviyeleri artmaktadır.

16) Susurluk İmam Hatip Ortaokulu’nda  öğrencilerin elde ettiği bir başarı var mıdır?

Evet. Bigep kapsamında İl Milli Eğitimin yaptığı deneme sınavında dereceye giren öğrencilerimiz Başarı Belgesiyle ödüllendirildi. Balıkesir Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvasında 1 İlçe Birinciliği, 1 İlçe Üçüncülüğü ve İl 13.lüğü kazanılmıştır. Voleybol Yıldız Erkekler Balıkesir İl Şampiyonluğu kazanılmıştır, Okullar arası Satranç Turnuvasında Kızlar Kategorisinde Balıkesir 3.lüğü kazanılmıştır. “Genç Bilaller Ezan” okuma yarışmasında İl 2.liği kazanılmıştır, DSİ’nin düzenlediği ‘Yer Altı Suyunu Görünür Yapmak’ konulu resim yarışmasında Bölge 1.liği kazanılmıştır, Ayrıca Milli Bayramlar ile Belirli Gün ve Hafta Yarışmalarında şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren çok sayıda öğrencilerimiz vardır.

17) Susurluk İmam Hatip Ortaokulu’nda yapılan çeşitli etkinlikler  var mıdır?

Evet. Okulumuzda tüm öğrencilerimizle her ay bir etkinlik yapılmaktadır. Öğrencilerimiz ilgi ve istekleri doğrultusunda boş vakitlerini değerlendirebilmeleri için voleybol, futbol, zekâ oyunları, robotik kodlama yarışmaları gibi hobi aktivitelerine yönlendirilmektedir. İlçe geneli tüm yarışmalara katılım sağladık. Deneme sınavlarında başarılı olan öğrencilerimizi motive etmek için Bandırma’ya sinemaya gittik.

Evin Okula Yakınlaşması kapsamında öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerimizin katılımıyla okulumuzda kahvaltı etkinliği düzenledik. Aşure ayında öğrencilerimize aşure dağıttık. 8. Sınıf öğrencilerimize hedeflerini belirlemeleri için Lise Tanıtım Gezileri düzenledik. 5.sınıf öğrencilerimizle Balıkesir gezisi yapıldı. 5 ve 6.sınıflar Bursa gezisi, 7 ve 8.sınıflara Çanakkale gezisi düzenlendi. Yılsonu etkinlikleri çerçevesinde, tüm öğrencilerimizle Çaylak’ta Piknik yapmayı planlıyoruz.

18) Susurluk İmam Hatip Ortaokulu’nda eğitim olanakları nasıldır?

Ortalama 16’şer kişiden oluşan sınıflarımız, çok amaçlı toplantı salonu, 1 kütüphanemiz, 1 bilişim teknolojileri sınıfımız, fen laboratuvarımız, görsel sanatlar, spor sınıfımız, kantinimiz, kız ve erkek öğrenciler için ayrı ayrı mescit, her sınıfta Akıllı tahtalar eşliğinde ders işleme imkânı, taşımalı öğrenciler için yemekhane bulunmaktadır. Isınma sistemimiz, kalorifer(doğalgazlı) şek-lindedir.

19) Susurluk İmam Hatip Ortaokulu’na kimler kayıt yaptırabilir?

     Susurluk merkez ve mahalleleri (köyler) dâhil, her yerinde oturmakta olan ve bu yıl 4. Sınıfı bitiren öğrencilerden, okulumuzda okumak isteyenler kayıt yaptırabilirler. Ayrıca 5, 6 ve 7.sınıfı farklı okullarda okuyan öğrencilerimizde okulumuza nakil gelebilir.

 20) Susurluk İmam Hatip Ortaokulu’na nasıl kayıt yaptırabiliriz?

Kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerimizin velileri, okulumuza dilekçe vererek öğrencilerini kayıt yaptırabileceklerdir. 

     21) Susurluk İmam Hatip Ortaokulu´na diğer okullardan nakil olunabilmekte midir?

  Evet, diğer ortaokullardan öğrenciler (5.6.ve7.sınıfa geçen öğrenciler) diledikleri takdirde nakil olarak  okulumuza geçerek, okulumuzda öğrenimlerine devam edebilmektedirler.

    22) Mahallelerde (Köylerde) ikamet eden öğrencilerden, okulumuza kayıt yaptırmak isteyenlerin okula geliş ve gidişleri nasıl olacaktır?

   Mahallelerde (Köylerde) okumakta olan öğrencilerden okulumuza kayıt yaptırmak isteyenler, taşımalı eğitim kapsamında ücretsiz olarak okulumuza geliş-gidiş yapabilecekler.

23)Susurluk İmam Hatip Ortaokulundan mezun olan öğrencilerinin Nitelikli Okullara Yerleşme durumu nedir?

LGS Sınav Puanıyla Yerleşen Öğrencilerimiz:

.Bursa Nilüfer Tofaş Fen Lisesi 1 öğrenci

Bursa Nilüfer Bursa İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisesi 1 öğrenci

.Balıkesir Şehit Turgut Solak Fen Lisesi 1 öğrenci

.Balıkesir  T.C Ziraat Bankası Güzel Sanatlar Lisesi 1 öğrenci

. Susurluk Anadolu lisesi 5 öğrenci

.Bursa Kemal Paşa Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 6 öğrenci

.Bursa Nilüfer Özlüce Rasim Özdöneren Anadolu İmam Hatip Lisesi 1 öğrenci

.Balıkesir Anadolu İmam Hatip Lisesi 2 öğrenci

. Bursa İMKB Fen Lisesi’ne 3 öğrenci

. Bursa Karacabey Ulviye Matlı Fen Lisesi’ne 1 öğrenci

. Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi’ne 5 öğrenci

. Bandırma Proje Ali Öztaylan İmam Hatip Lisesi’ne 14 öğrenci

. Bursa Kemal Paşa Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne 23 öğrenci

.Balıkesir Şule Yüksel Şenler Kız Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne 11 Öğrenci

. İstanbul Beyoğlu Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne 1 öğrenci

.İstanbul Kadıköy Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne 1 Öğrenci

.Balıkesir Merkez Erkek Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne 12 öğrenci

.Balıkesir Edremit Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne 4 öğrenci

.Bursa Rasim Özdenören Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne 7 öğrenci

.Balıkesir İstanbulluoğlu Sosyal Bilimler Lisesi’ne 1 öğrenci

.Bursa İnegöl Sosyal Bilimler Lisesi’ne 1 öğrenci

.Bursa ve Balıkesir’de LGS sınav puanıyla Öğrenci alan çeşitli Meslek Liselerine 8 öğrencimizin kaydı yapılmıştır.

LGS sınav puanıyla yerleşen öğrencilerimiz dışında Yerel Yerleştirmeyle öğrencilerimizin yüzde sekseni Susurluk Anadolu lisesine, yüzde yirmilik kısım ise İmam Hatip Lisesi ve Meslek Lisesine yerleşmektedir.

24) Susurluk İmam Hatip Ortaokulu hakkında daha fazla bilgiyi nasıl alabiliriz?       

Web Adresi:  http://susurlukiho.meb.k12.tr/   

Facebook: Susurluk İmam Hatip Ortaokulu

 Telefon: 0266 865 76 65

  Adres:  Karşıyaka Mahallesi

     19.sokak no:17

     Susurluk/BALIKESİR