Elim Sende

22.02.2023 84

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞARIYI İZLEME VE GELİŞTİRME PROJESİ (BİGEP)

İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ

B. İyi Uygulamanın Kategorisi

·         Akademik Alanda Uygulanan Çalışmalar,

·         Proje Çalışmaları,

·         Yenilikçi Eğitim – Öğretim Ortamları ve Tasarım Beceri Atölyeleri Alanındaki Çalışmalar

C. İyi Uygulamanın Amacı (En fazla 500 kelime ile açıklayız)

D. İyi Uygulamanın Hedef Kitlesi (En fazla 500 kelime ile açıklayız)

(Öğrenciler, Öğretmenler,  Veliler, Okul Yönetimi)

Köy okullarında yeni açılan  ve açılması düşünülen ana sınıfı öğrencileri

E. İyi Uygulamanın Paydaşları

Öğretmen-Öğrenci-Veli-

F. İyi Uygulamanın Süresi (Ay olarak ifade ediniz)

8 Ay

G. Uygulamanın Özeti ( En fazla 1000 kelime ile açıklayınız)

Uygulamamızın amacı;  ilçemizde bulunan diğer okullara ulaşarak projemiz hakkında bilgi verip okullarımızın projemize destek vermelerini sağlayıp toplanan eğitim materyallerinin ihtiyaç sahibi anaokullarına ulaştırılmasını sağlamaktır. Hedef kitlemiz köy okullarında yeni açılan ve açılması düşünülen ana sınıfı öğrencileridir. Paydaşlarımız ilçemizde bulunan tüm okulların öğrencileri, öğretmenleri ve velileridir. "ELİM SENDE" projemiz ile ilçemizde bulunan köy okullarında yeni açılan ve açılması düşünülen anasınıfların ihtiyaç duyduğu malzemelerin(kırtasiye malzemesi, oyuncak, temizlik malzemesi, terlik vb.) temininin yapılması ve ulaştırılması sağlanacaktır.  Sırası ile ilçemizde bulunan okullardan toplanacak olan (oyuncak, kalem, balon, kıyafet, boyama kitabı, terlik vb.) malzemeler her hafta ilçemizde yer alan başka bir anaokuluna gönderilecektir. Yardım kampanyasını tamamlayan okul sosyal medya hesabından "ELİM SENDE" sloganı ile yardım zincirini bir başka okula iletecek olup, bu zincir tüm okulların bu zincire katılımıyla tamamlanacaktır. Toplanan yardımlar tarafımızca okullardan toplanarak katılmak isteyen öğretmen ve öğrenciler eşliğinde ihtiyaç duyulan köy okullarına götürülecektir. Süreç mümkün olduğunca görsellerle pekiştirilip sosyal medya üzerinden yapılacak paylaşımlar ile halkın ilgisini ve dikkatini çekmeye çalışarak bir anlamda katılımı sağlamaya çalışılacaktır. Projemiz sonunda ilçe genelinde köy okullarının sahiplenilmesi, yardımlaşma ve dayanışma duygularının öğrencilerimize kazandırılması beklenmektedir.

H. İyi Uygulamanın Sonunda Elde Edilen Çıktılar ve Sonuçları (En fazla 500 kelime ile açıklayınız)

Bu projemizle ilçemiz okullarındaki öğretmen-öğrenci ve velilere ulaşarak daha önce ihtiyaç duyduğumuz ama şuan ihtiyacımız olmayan(oyuncak, terlik, kırtasiye malzemesi kıyafet vb.) malzemelere ulaşmak ve bu malzemeleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak. Eğitim öğretim içinde yer alan paydaşların yardımlaşma ve paylaşma duygusunu yaşatmak

İ. Diğer (Eklemek istediğiniz afiş, fotoğraf, link vb. görselleri bu kısma ekleyiniz)

04-01-202319-01-202304-01-202312-12-2022 19-01-202304-01-202304-01-202312-12-202212-12-2022